Bemutatkozás

KépElső kutyámat, Bessy-t (Dombtetői-Arany Bella) 1997-ben kaptam szüleimtől sikeres gimnáziumi felvételim jutalmaként. Nagyon boldog voltam, teljesült az álmom, Golden retriever tulajdonos lettem. Bessy-vel kezdtem el kiállításra járni és együtt tanultuk meg, mit is kell tudnia egy goldennek.

1999-ben megalapítottam a Rabbit-hunter kennelt és megszületett az első alom, amiből megtartottam Alfot (Rabbit-hunter Alf). Nagyon sokat tanultam Tőle és Vele a Golden retrieverek képzéséről. Vele kezdtem el vadászatokra járni és Ő hozta meg a kedvet ahhoz, hogy én is vadász legyek.

2002-ben párom kívánságára egy szálkásszőrű tacskóval, Peggy-vel (Zengőbérci-Makacs Mimi) bővült a család. Peggy igazi tacskóbátorsággal őrzi a házat.

2006-ban az Erdőskerti kennelből vásároltam Aqua-t (Erdőskerti Mineralaqua) és Lolát (Erdőskerti Lola). Két egészséges kutyával gazdagodtam a személyükben, akik a kiállítás és a munka világában is megállják a helyüket.

Kutyáimat saját magam képzem és készítem fel kiállításokra. Az elméleti és gyakorlati tudásomat próbálom folyamatosan bővíteni. 2006-ban a MEOE Vadászkutya Teljesítménybírói tanfolyamát sikeresen teljesítettem. Azóta lehetőségem nyílt vizsgákon bírálni, amit nehéz és felelősségteljes feladatnak tartok. 2008 óta okleveles kutyakozmetikusként készítem fel a kutyákat kiállításra.


Szatmári Zsanett